Това заяви през журналисти служебният премиер Гълъб Донев. Както са заложени

...
Това заяви през журналисти служебният премиер Гълъб Донев. Както са заложени
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Планът задължава България да намали с 10% въглеродните емисии. Това е неприемливо за нас

Това съобщи през публицисти служебният министър председател Гълъб Донев.

 

" Както са заложени параметрите в настоящия План за възобновяване и резистентност, не е добре за нас. Тъй като, знаете, че държавното управление, което управляваше България до 2 август 2022, беше поело ангажимент в ПВУ за понижаване с 40% на въглеродните излъчвания, което значи, без да е записано в Плана, затваряне на съответни енергийни мощности, които работят на въглища. Това са ТЕЦ-овете Марица Изток 2, 3 и други мощности на въглища, които в случай че бъдат затворени ще нанесат вреда на българската стопанска система и за сигурността на енергийната система у нас и в района ", уточни Донев.

 

Темата през днешния ден скара депутати от ГЕРБ и " Продължаваме Промяната ".

 

" Постигнат е вероятният компромис - 40% понижаване на излъчванията, само че без съответен ангажимент за затваряне на мощности. Попитайте какво е подписал господин Борисов ", уточни Асен Василев, откакто някогашният вицепремиер и сегашен народен представител от Политическа партия се скара пред медиите с депутата от Борисовите редици Жечо Станков.

 

" От 2022 година би трябвало да намяляваме с по 10% потенциала на централите. Топлоелектрическа централа 2 (държавната " Марица " ) е работил на цялостна мощ 250 дни, по-нататък през 2023 би трябвало да работи единствено 50 дни, а през 2024 ще би трябвало да затворим и другата централа ", уточни Станков.

 

" Не, намялават се излъчванията ", отвърна Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР